Editura Cununi de Stele vine la AsiaFest 2019

Editura Cununi de stele, cu sediul în Bucureşti, a fost înființată în ianuarie 2009, pentru a publica opera scriitoarei, profesoarei si traducătoarei AMITA BHOSE. Exegetă a operei eminesciene, doctor în filologie, Amita Bhose (Calcutta, 1933 – București, 1992) a creat o punte culturală între India si România, fiind prima traducătoare a lui Eminescu în spațiul asiatic si făcând cunoscută literatura română în India. Totodată, este singura traducătoare a lui Rabindranath Tagore direct din bengali (limba maternă a
poetului și a sa) în română. Din dragoste pentru România, Amita Bhose a renunţat la tot – avere, soţ – în India și s-a stabilit în România, țară pe care, aşa cum spunea doamna Zoe Dumitrescu-Buşulenga, „a iubit-o poate mai mult decât mulţi români şi a slujit-o cu inteligenţa şi condeiul ei”. Însusi numele editurii, inspirat din Luceafărul, e un omagiu adus celei ce s-a îndrăgostit de poezia lui Eminescu şi l-a tradus pentru prima oară în spaţiul asiatic.

Cununi de stele, înființată de fosta sa studentă si colaboratoare, Carmen Musat-Coman, deţine exclusivitatea pentru publicarea cărţilor Amitei Bhose.