Patak’s & Blue Dragon la Asia Fest 2019

Produsele Produsele Patak’s și Blue Dragon vin la Asia Fest, la standul Parmafood. Îți vei putea cumpăra diferite sosuri, murături și condimente pe care să le folosești acasă în prepararea mâncărurilor indiene.

Povestea Pataks a început când familia Pathak s-a mutat din India în Kenya, în căutarea unei vieți mai bune. Au început să scrie o nouă pagină, deschizând un mic magazin în care alte familii cărora le era dor de gustul de acasă puteau găsi dulciuri indiene.

În 1956, o nouă mutare îi aduce pe călătorii noștri în Anglie, unde au ajuns într-un noiembrie friguros, cu doar 5 lire și puține perspective de a găsi de lucru. Astfel, shanta, soția lui L.G. Pathak, a început să pregătească dulciuri și gustări indiene în micuța lor bucătărie din Kentish Town și, curând, vorba s-a dus mai departe, cozile au început să fie permanente în fața casei lor, iar micul Kirit se ocupa deja de livrări în toată Londra.

După câțiva ani, au deschis și un magazin în care se puteau găsi o sumedenie de ingrediente indiene. Magazinul a devenit rapid cunoscut căci familia Pathak aducea numai produse și ingrediente de cea mai bună calitate.

Lucrurile au ajuns unde sunt astăzi când o comandă prea mare de legume a fost transformate în conserve, folosindu-se condimente proaspăt râșnite și păstrate în ulei de cea mai bună calitate, și astfel au apărut sosurile care aduceau în farfurii gustul autentic al Indiei.

Când Kirit a crescut și a preluat afacerea de la părinții săi, soția sa, Meena, i-a propus să producă exclusiv sosuri care să îi ajute pe oamenii care nu aveau timp să gătească să facă un curry la fel e simplu ca 1, 2, 3. Restul e istorie sau, cum îi place familiei Pathak să creadă, motivul pentru care Anglia, inclusiv Jamie Oliver, iubește curry-ul.